maandag 5 november 2012

Peil.

We hebben al een tijdje het 'Nieuw Amsterdams Peil', maar nu hebben we ook het 'Regeerakkoord net een week Oud Peil'. Kortweg het R.O.N.

2 partijen hebben vanwege de crisis best wel een niet zo populair regeerakkoord gemaakt.
Waarom?
We hebben wat minder geld uit te geven, dus moet je ergens wat knijpen. Sommige vinden het niet zo erg, sommige mensen wel. We leven in een vrij land dus je mag er wat van vinden. Prima.

Wat is er dan niet Prima. Dat er programma's zijn in het publieke bestel hun zendtijd uitgeven aan het weergeven van peilingen (onder 2000 mensen?) over wat men een week na het sluiten van het regeerakkoord zouden stemmen. De coalitie zou nog maar 56 zetels halen. Maar waar gaan dan de zetels heen vraagt dan de presentator (die Han Pekel look-a-like), nou naar anders partijen zegt de speciaal voor de peiling ingehuurde mevrouw. Bijvoorbeeld 5 zetels naar de ......

Tsja, er zijn dus ongeveer 10 partijen die niet genoeg zetels hebben gehaald om mee te kunnen regeren. Deze hebben de afgelopen tijd ook even niks hoeven zeggen. logisch. Maar uit het R.O.N. komt naar voren dat we toch liever andere partijen hadden gehad, waarvan we eigenlijk niet weten wat die ├╝berhaupt zouden doen als ze samen met andere partijen een coalitie zouden vormen. Oftewel stemmingmakerij van de eerste graad. Gelukkig was het volgende onderwerp in het programma Manchester City, hier verdient de gemiddelde speler een ton per week. Die komen nu helemaal niet meer in Nederland spelen met die hoge zorgpremie.

Bereken uw zorgpremie voor 2014 hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten