vrijdag 28 maart 2014

2014-03-28 #BackHome #TheWarOnDrugs #LostInTheDream #OELALA

Voor mij is het nieuw, maar ze schijnen al even te bestaan: The War On Drugs. Ik kwam het tegen in een aantal nieuwsbrieven van muzieksite's en klikte eens op een geknipt stukje van een liedje om te luisteren. Dit klonk wel geinig, dus maar even een torrentsite bezoeken. Na een halve keer luisteren had ik dat gevoel van: Deze moet ik kopen, dat hoort, en niet online, nee gewoon in een winkel. Alsof je naar Engel & Engel gaat. Maar ik wou niet bestellen, ik wou hem meteen hebben, dus stoof ik vorig weekend naar onze hoofdstad alwaar in de Utrechtse straat een speciaalzaak zit waar ze ongetwijfeld dit album op het door mij zo geliefde zwarte goud klaar hadden liggen  in een grote oplage. Dit bleek het geval en gevuld met intens geluk liep ik in een stralend lente zonnetje langs de Amstel terug naar het CS alwaar ik de pont naar Noord zou pakken waar mijn Renault Kangoo in de Eksterstraat (lees: einde van de blauwe zone en tevens de woonplek van een oudgediende van BackHome) op mij stond te wachten. In de Eksterstraat zou ik nog blijven eten, de nieuwbakken thuisbezorgd.nl Surinamer van het Mosveld deed zijn vooroordelen eer aan, kwart voor 6 bestellen, kwart voor 10 bezorgen. Maar het kon, in ieder geval, mijn pret niet drukken. Ik was een prachtige elpee rijker.

Mocht je nog wat over de plaat willen weten, klik dan maar op één van onderstaande links:
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/13628/Luie-Luisteraar/article/detail/3618493/2014/03/21/The-War-on-Drugs-hoog-in-eindlijstjes-en-herkent-u-Lou-Reed-in-Hallo-Venray.dhtml

http://3voor12.vpro.nl/nieuws/2014/maart/Interview-War-On-Drugs-Lost-in-the-dream.html

http://pitchfork.com/reviews/albums/19094-the-war-on-drugs-lost-in-the-dream/

http://www.platomania.eu/album/2364534/lost-in-the-dream/war-on-drugs

BackHome is vrijdag tussen 20:00 en 21:00 uur te beluisteren op Noordkop Radio (RTV Noordkop), de lokale omroep van de gemeente Hollands Kroon.


106.6 FM | Kabel 89.0 Ziggo | Ziggo Radio 783 www.rtvnoordkop.nl

Albumsessie 1: Bob Dylan - Highway 61 Revisited
Albumsessie 2: the Black Keys - El Camino
Albumsessie 3: Pearl Jam - Lightning Bolt
Albumsessie 4: Arcade Fire - Reflektor
Albumsessie 5: the Beatles - On Air: Live At The BBC Volume 2
Albumsessie 6: Beach Boys - Pet Sounds
Albumsessie 7: Bon Iver - Bon Iver
Albumsessie 8: Stromae - Racine Carrée
Albumsessie 9: Bob Dylan - The 30th Anniversary Concert Celebration

Geen opmerkingen:

Een reactie posten