vrijdag 11 juli 2014

11-07-2014 #BackHome - Het krakende oude zwarte goud en de glimmende nieuwe van Otis Gibbs

Afgelopen woensdag bezocht ik in een druilerend decor van grijze wolken en lichte motregen een prachtige platenmarkt. In het centrum van Hoorn waren de Grote Noord, de Gedempte Turfhaven en de Gouw omgedoopt tot het walhalla voor de liefhebber van het krakende zwarte goud. Er waren de veel te prijzige collector items en er waren de bananendozen vol ongesorteerde elpees voor een euro. Zoeken tot je een ons weegt, maar als je hem dan vindt...

BoB Dylan kocht ik eigenlijk te duur, maar het was wel een heel erg gave versie van het geweldige album 'Highway 61 Revisited' (al eens als albumsessie in zijn geheel te horen bij BackHome). Ook kocht ik Jackson Browne, Hank Williams, Donovan, Cash, the Eagles en in de allerlaatste eurobak vond ik de plaat 'met liefde' van André Hazes. Stukje bij beetje komt hierdoor mijn verzameling van elpee's van deze vocale gigant tot volledigheid. Ik breng vanavond mijn nieuwe aanwinsten mee naar de studio alwaar ik een keuze zal maken welke platen ik onder de naald zal plaatsen.

Ook heb ik van de week online een nieuwe CD besteld, dit wsa in een decor van een niet opgeruimde zolderkamer achter een op zich niet heel erg moderne desktop PC. Dit decor is geenszins te vergelijken met eerdergenoemde, maar dat doet aan de kwaliteit van de CD niks af. De kwaliteit wordt geleverd door Otis Gibbs. Dit nieuwe album van deze Amerikaanse singer-songwriter heet 'Souvenirs Of A Misspent Youth' en klinkt bijzonder aardig. Deze wil ik jullie niet onthouden.

BackHome is vrijdag tussen 20:00 en 21:00 uur te beluisteren op Noordkop Radio, de lokale omroep van de gemeente Hollands Kroon.


106.6 FM | Kabel 89.0 Ziggo | Ziggo Radio 783 www.rtvnoordkop.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten