vrijdag 11 april 2014

11-04-2014 #BackHome #TomPetty #DamnTheTorpedoes

Ongeveer anderhalf jaar geleden vergeleek zoon P., na het zien van de elpeehoes van Damn the Torpedoes, Tom Petty met de  Dries Roelvink van Hylpen (Hindeloopen), A.S.

Dat was een aantal jaar nadat ik deze geweldige elpee uit de meest achteraanstaande bak van de muziekafdeling van kringloopwinkel Rataplan in Den Helder opdook en kocht voor één euro. Zo zie je maar, al het goeds komt waar je het niet verwacht, wat een topplaat.

Ooit was ik zomers lang te vinden op de bollenvelden, eerst in Breezand en de Zijpe en later verplaatste ik mijn arbeidsethos naar de Wieringermeerpolder. Hier was het waar ik al rijdende op een tractor, volgens mij een Fiat 150 met voorlader, kennis maakte met Tom Petty & the Heartbrekers. Ik zal een jaar of 18 zijn geweest en via de middengolf luisterde ik al kuubkisten rijdend naar Arrow Classic Rock. De DJ van dienst vertelde dat het volgende nummer al 63 keer was opgenomen en dat de artiest nog steeds niet tevreden was met het nummer. Maar de producer vond het genoeg, studiotijd is immers kostbaar, en koos er voor dat de laatste take de goede was. Het kwam er op neer dat deze take zo meteen gedraaid ging worden. Ik was erg benieuwd ondanks dat ik normaliter een teringhekel aan dit soort teasers heb, maar toen, toen hoorde ik de eerste klanken van Refugee, en die schreeuwerige, maar loepzuivere stem. Ik was verkocht.

BackHome is vrijdag tussen 20:00 en 21:00 uur te beluisteren op Noordkop Radio (RTV Noordkop), de lokale omroep van de gemeente Hollands Kroon.


106.6 FM | Kabel 89.0 Ziggo | Ziggo Radio 783 www.rtvnoordkop.nl

Albumsessie 1: Bob Dylan - Highway 61 Revisited
Albumsessie 2: the Black Keys - El Camino
Albumsessie 3: Pearl Jam - Lightning Bolt
Albumsessie 4: Arcade Fire - Reflektor
Albumsessie 5: the Beatles - On Air: Live At The BBC Volume 2
Albumsessie 6: Beach Boys - Pet Sounds
Albumsessie 7: Bon Iver - Bon Iver
Albumsessie 8: Stromae - Racine Carrée
Albumsessie 9: Bob Dylan - The 30th Anniversary Concert Celebration
Albumsessie 10: TheWarOnDrugs - LostInTheDream

Geen opmerkingen:

Een reactie posten