vrijdag 16 mei 2014

16-05-2014 #BackHome #Hoorn #HollandsKroon @rtvnoordkop

BackHome is voor het eerst sinds een tijd weer BackHome. Ooit begonnen twee jongens woonachtig in Groningen en Amsterdam een programma op de Wieringer lokale omroep Zuiderzee FM. Omdat zij hiervoor elke vrijdagavond naar hun roots terugkeerden werd de naam BackHome aan het programma gegeven. Tevens had een band uit Den Haag al een jingle voor deze show klaar liggen waar de tekst al van was ingezongen. Na enige jaren kwam de een terug naar de roots waar de ander zijn woongedrag ver weg van de zendmast ging intensiveren. Er is gesproken over naamsverandering, maar volgens de kenners kon je gezien de bekendheid van de naam deze niet zomaar aanpassen.

Het intensieve leven ver weg van de zendmast zorgde er voor dat na een aantal jaar degene die de programmanaam nog eer aan deed er mee stopte. Feitelijk mocht de naam BackHome niet meer gedragen worden zoals deze ooit bedacht was. Maar ja, wat niet weet wat niet deert, TOT NU: sinds gister is de ander ingeschreven in de gemeente Hoorn. De naam BackHome mag weer met trots gedragen worden.

Aan het format veranderd verder niks, gewoon steengoede muziek van alle tijden naar de smaak van de programmamaker, afgewisseld met de allernieuwste muziek die meestal ook steengoed is naar diezelfde mening. Vanavond de nieuwe Coldplay, Waylon & Ilse, Arcade Fire en geen Michael Jackson. Tis niet mijn ding. Verder de countrytussendoortjes, Volcano Choir, Metallica en een nummer van Bob Dylan wat in de Zuiderzee jaren nogal eens werd geplugd door de toenmalige voorzitter.

BackHome is vrijdag tussen 20:00 en 21:00 uur te beluisteren op Noordkop Radio, de lokale omroep van de gemeente Hollands Kroon.


106.6 FM | Kabel 89.0 Ziggo | Ziggo Radio 783 www.rtvnoordkop.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten